Je bekijkt nu CORONA EXPLOSIE IN INDIA

CORONA EXPLOSIE IN INDIA

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

In India grijpt het coronavirus de laatste dagen wild om zich heen, de tweede Corona golf is nog veel erger dan die van vorig jaar. Per dag worden er meer dan 200.000 nieuwe besmettingen geregistreerd. Veel patiënten moeten buiten wachten, de ziekenhuizen hebben gewoon geen plaats meer om de zieken te behandelen en opnieuw worden hotels en congrescentra in ijltempo ingericht als ziekenzalen.

De regering wil ook het vaccinatietempo opvoeren. India is in januari begonnen met zijn vaccinatiecampagne, maar tot nu toe is slechts zo’n 4% van de 1,3 miljard Indiërs gevaccineerd. India is één van de grootste vaccinproducenten ter wereld, door de nieuwe coronapiek in eigen land ziet het zich genoodzaakt de uitvoer van vaccins naar het buitenland uit te stellen.

Om het tij te keren zijn in de grootste steden zoals Mumbai en New Delhi nu ook opnieuw strenge lockdown-maatregelen van kracht. Dat leidde tot taferelen die deden denken aan het voorjaar van vorig jaar, waarbij mensen, vooral arme dagloners, proberen in grote getale de stad te verlaten. De voorbije weken waren er regelmatig bijeenkomsten voor de regionale verkiezingen en ook het jaarlijkse Hindoefeest, waarbij honderdduizenden hindoes uit het hele land samen komen voor een onderdompeling in de heilige rivier Ganges, is gewoon doorgegaan.

Die lakse houding ligt volgens epidemiologen aan de basis van de huidige steile opmars van het coronavirus. Voorzorgsmaatregelen als afstand houden en een mondmasker dragen blijven meer en meer achterwege. Een andere oorzaak zou de opgang zijn van een Indiase virusvariant, die mogelijk nog besmettelijker en ziekmakender is, en bovendien de immuniteit omzeilt.

Ook bij onze Seva sisters in Manali zijn er heel veel zusters door de ziekte getroffen! Oorspronkelijk was slechts één zuster in Kattur besmet met het Covid-19 virus, verschillende zusters in Kattur en Manali hebben haar verzorgd en raakten daardoor ook besmet. Na haar overlijden, werden meer en meer zusters ziek en er werd voor alle zekerheid beslist om alle zusters in quarantaine te plaatsen. Ook zuster Arasi is helaas geveld en moet het ziekbed houden, we hopen dat ze net als de andere zusters snel herstelt en geen letsels overhoudt aan deze besmetting.

In Chennai is er een avondklok ingesteld van 22u tot 4u ’s morgens, en elke zondag is er een volledige lockdown, maar onze GC Mr. Arockya Selva verwacht binnenkort nog veel strengere regels. De scholen zijn gesloten, enkel de laatstejaars middelbaar gaan naar school om klaar te zijn voor hun eindexamens, alle andere leerlingen en studenten volgen verplicht online onderwijs.

Blijkbaar is het dodelijke virus terug aan een opmars begonnen in India, het is dus evident dat we de reis van februari 2022 verder zullen opschuiven naar februari 2023, we willen geen enkel risico nemen! We kunnen enkel hopen dat de situatie overal snel verbetert en dat we met zijn allen het virus definitief kunnen verslaan!

Bronnen: RTL Nieuws, The Associated Press, VRT Nieuws, GC Arockya Selva