Je bekijkt nu Corona-situatie in India 29/4/2020

Corona-situatie in India 29/4/2020

Eerst en vooral willen we iedereen danken uit de grond van ons hart voor alle giften die XAVI-INDIE reeds mocht ontvangen als extra hulp voor de dagloners in India die door het Covid-19 virus momenteel geen werk vinden en daardoor dreigen te verhongeren. Er werd reeds een mooi bedrag overgemaakt aan zuster Arasi, en die laat er geen gras over groeien!  Zuster Arasi heeft de nodige maatregelen getroffen en alle leerkrachten aan het werk gezet om mondmaskers te maken. Die worden uitgedeeld aan alle families die ze bezoekt, er wordt hen ook uitgelegd hoe ze dit masker moeten dragen om optimaal beschermd te zijn. Er werden massa’s voedselpakketten aangekocht en uitgedeeld, zodat ze tenminste één keer per dag eten hebben. Normaal gezien moeten ze daar anderhalve week mee doen. Ondertussen vullen de leerkrachten en de zusters verder aan en worden de pakketten verdeeld met onze XAVI-INDIE truck, die we een paar jaar geleden kochten met de opbrengst van het culinair eetfestijn. 

Door jullie hulp werden al 150 families van zo’n pakket voorzien! Dankbaarheid en vreugde om zoveel goeds dat ze ontvangen, het wordt geweldig geapprecieerd!  Een kort overzicht van de toestand per project: Tot op heden zijn er geen meldingen van kinderen die besmet zijn in Manali.  Gandhipattay werd verzegeld en bewaakt door de politie, omdat er 3 besmettingen geregistreerd zijn op 5 km van dit gehucht en men wil absoluut verdere contaminaties vermijden. Ook hier zijn al onze kinderen gezond en wel. Home Kattur moest van de overheid ontruimd worden, gezien de kinderen daar te dicht op elkaar zitten en daardoor bestaat het gevaar dat ze mekaar zouden besmetten. Zij werden dus allemaal naar huis gestuurd. Ook in Little Flower zijn de kinderen allemaal thuis bij hun ouders. We duimen dat al deze kinderen en hun familie in goede gezondheid verkeren! Vooral in de woonblokken schuilt momenteel veel gevaar, de families leven er echt wel op een kleine ruimte heel kort bij elkaar. Voorlopig zijn er ook in Little Flower geen besmettingen gemeld. 

Lieve vrienden, we willen jullie allen héél hartelijk danken voor de vele stortingen als hulp bij deze Corona crisis! We blijven mekaar steunen en op uitdrukkelijk verzoek van de families in India moeten we jullie oprecht danken, jullie geven hoop in een anders uitzichtloze situatie! U kan nog steeds doneren op het rekeningnummer BE75 0688 9199 5051 of BE15 7373 7373 0030 om mee te helpen in de huidige noodsituatie voor de getroffen families. Iedere gift is welkom en bovendien fiscaal aftrekbaar vanaf 40€!

Een reactie achterlaten