Reis naar India

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

De Indische overheid heeft een nationale lockdown ingevoerd sinds 25 maart tot (voorlopig) 31 juli 2020. Zoals reeds gemeld tiert het Covid-19 virus nog steeds welig in India, de situatie is dus niet ideaal om in februari volgend jaar een bezoek te brengen aan onze projecten en onze kinderen te ontmoeten. Het risico op besmetting is nog veel te groot en er is momenteel ook een verbod van buitenlandse zaken om naar India te reizen.

Terwijl eerder de hoogste Corona-gevallen zich situeerden in Delhi en Mumbai, zijn er nieuwere hotspots in opkomst. Op het platteland, waar de zorginfrastructuur veel zwakker is, neemt het aantal gemelde infecties nu zwaar toe, het virus verspreidde zich enorm toen arbeidsmigranten terugkeerden. Het op één na dichtstbevolkte land met 1,3 miljard mensen staat alleen achter op de VS en Brazilië wat betreft het aantal bevestigde infecties, zonder dat de viruscurve afvlakt. India heeft de afgelopen week gemiddeld meer dan 30.000 gevallen toegevoegd, een dubbele sprong in twee weken (bron BloombergQuint).

Als we de komende reis naar India in februari volgend jaar laten doorgaan moeten we nu reeds starten om alles rond te krijgen van visa aanvragen tot hotels boeken tot binnenlandse vluchten reserveren en gids en bus ter plaatse huren. Gezien de huidige toestand zowel hier bij ons als in India hebben we dan ook beslist om de reis naar India uit te stellen naar het jaar 2022. 

We weten dat velen van jullie, net zoals wij, ernaar uitkeken om onze gesponsorde kinderen te ontmoeten, maar het zou onverantwoord zijn om zo’n groot risico te nemen. Momenteel zijn de scholen nog steeds gesloten, en er wordt nu voor de oudere kinderen gestart met online lessen. Hoewel iedereen ervan overtuigd is dat deze manier van lesgeven niet ideaal is probeert men toch de leerachterstand op deze manier wat te beperken.

De opflakkeringen hier en daar waarschuwen ons om attent te blijven en geen onnodige risico’s te nemen. Het virus is en blijft onzichtbaar aanwezig, we hopen op een spoedige doorbraak van het reddende vaccin, maar op heden zijn we helaas genoodzaakt om de reis naar India uit te stellen naar 2022. Dank voor jullie begrip.