Meer belastingvermindering in 2020 voor giften aan XAVI-INDIE

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws


Onze diverse oproepen om steun bij de corona-crisis in Indië is niet in dovemansoren gevallen!

We kregen verschillende giften binnen, soms kleine bedragen, soms hele grote bedragen, maar alle bedragen zijn met grote dankbaarheid ontvangen! Met al deze extra giften werden honderden voedselpakketten gemaakt en verdeeld, samen met de zelf genaaide mondmaskers, zodat de mensen ook een minimum aan bescherming hadden. Nog steeds gaan de zusters op weg om pakketten te overhandigen, en tegelijk controleren ze ook de gezondheidstoestand van de kinderen en hun familie. Tot op heden stellen ze het allemaal redelijk goed, de moeilijke omstandigheden met het Covid-19 virus in acht genomen.

De hulpactie die in Indië in gang werd gezet kon alleen maar door jullie extra stortingen voor het Corona noodfonds, superbedankt vanuit XAVI-INDIE en ook een hartelijke en gemeende dank van de vele mensen die soms in tranen stonden omdat ze niet vergeten werden vanuit België. Maar ook onze overheid wil een geste doen onder de vorm van een extra belastingvermindering, gericht op de vrijwilligerssector, en zal ngo’s en non-profitorganisaties steunen waarvan de activiteiten van algemeen belang zwaar zijn getroffen door de crisis.

Voor alle zekerheid stelden we de vraag aan Matthias Diependaele, Vlaams minister van Financiën en Begroting, en kregen volgend antwoord:

Uw bericht werd goed ontvangen.  Het klopt inderdaad dat de belastingvermindering voor giften aan erkende instellingen in 2020 van 45 naar 60% verhoogd wordt.  Als erkende vereniging komt Xavi- Indie hiervoor ook in aanmerking. 

Kabinet Matthias Diependaele  
Vlaams minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed  
Martelaarsplein 7 (eerste verdieping), 1000 Brussel  
www.matthiasdiependaele.be   

Afbeeldingsresultaat voor logo vlaamse regering

Concreet betekent dit dat alle stortingen in 2020 een belastingaftrok geven van 60% ipv de gebruikelijke 45%! Wie dus graag nog een extra storting verricht, alle bijdragen blijven welkom op BE75 0688 9199 5051 of BE15 7373 7373 0030 waarbij u recht heeft op belastingvermindering vanaf 40€/jaar.