Je bekijkt nu Scholen heropenen op 1 september

Scholen heropenen op 1 september

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Na een lange periode van verplichte online lessen in India, gaan op 1 september de scholen terug open voor alle leerlingen van het vierde middelbaar en hoger, dus ook voor alle hoge schoolstudenten en studenten aan de universiteit.

Let wel, enkel de studenten die een vaccinatiepas hebben worden toegelaten om les te volgen in de klas, de anderen moeten nog steeds online de lessen volgen om besmettingen tussen de leerlingen te vermijden in de schoollokalen.

De overheid zal na een paar weken de situatie evalueren en bij een positieve evaluatie zouden de scholen open gesteld worden voor alle leerlingen die de vaccinatiepas kunnen voorleggen. Leerkrachten en schoolpersoneel hebben prioriteit gekregen bij de vaccinatie.

Hoewel het virus in de ene staat stilaan onder controle is, stijgt het aantal besmettingen dan weer in een andere staat, maar over het algemeen mag men spreken van een globale daling.

Meerdere regio’s in India hebben ondertussen diverse coronamaatregelen versoepeld, alle winkels mogen weer open en er zijn meer mensen toegelaten op de werkvloer. Maar als het aantal besmettingen weer stijgt, wil India de beperkingen weer invoeren. Experts hebben gewaarschuwd tegen een opheffing van alle beperkingen, maar de druk om te versoepelen is groot, omdat vele miljoenen Indiërs afhankelijk zijn van daglonen.

We duimen dat we het virus wereldwijd kunnen beteugelen, zodat ieder zijn leven weer onbezorgd kan hervatten!