Je bekijkt nu Corona-situatie in India 19/5/2020

Corona-situatie in India 19/5/2020

Waar wij in België stilaan minder besmettingen en overlijdens hebben ten gevolge van het levensgevaarlijke Covid-19 virus, breidt de Corona-crisis jammer genoeg zwaar uit in India. Op heden zijn er in het ganse land 56.316 besmettingen en 3.029 overlijdens geregistreerd ten gevolge van dit virus, waarvan 11.224 besmettingen en 78 overlijdens in de staat Tamil Nadu, waar onze projecten gesitueerd zijn. De regering heeft dan ook de lockdown verlengd tot 31 mei 2020. 

In en rond Chennai is momenteel een “code rood” toegekend, dit betekent dat er in die zone héél véél besmettingen zijn en niemand mag binnen of buiten die zone, tenzij om medicijnen en voedsel te leveren. Alles blijft gesloten, scholen, kerken,…, behalve de shops of winkels die voedingswaren of medicijnen verkopen. Iedereen moet nog steeds binnen blijven, enkel voor eten of noodzakelijke medicatie mag men op straat komen. De zusters blijven mondmaskers maken en verdelen onder de arme bevolking, en zolang de financiële middelen er zijn, zullen de voedselpakketten aangekocht en overhandigd worden. De mensen die een voedselpakket krijgen weten geen blijf met hun vreugde en dankbaarheid, nogmaals bedanken ze iedereen voor dit uitzonderlijke geschenk! Zonder jullie giften voor het Corona-noodfonds waren er ongetwijfeld al velen omgekomen van de honger… 

De zusters blijven voedselpakketten maken met de extra inkomsten, waarvoor ook vanuit XAVI-INDIE zelf oprechte dank! Storten kan nog steeds op BE75 0688 9199 5051 of BE15 7373 7373 0030 waarbij u recht heeft op een fiscale aftrok vanaf 40€/jaar.

Een reactie achterlaten