Je bekijkt nu Corona-situatie in India 20/4/2020

Corona-situatie in India 20/4/2020

We krijgen regelmatig nieuws van Arockya en zuster Arasi omtrent de toestand in India met het Corona-virus. Waar de besmettingen vorige week zich nog situeerden in het noorden, zijn die nu ook in en rond Chennai aanwezig. De regering heeft de lockdown in India uitgebreid tot 3 mei. Dus scholen, kerken, bedrijven, bars, restaurants, edm zijn gesloten op bevel van de overheid, net zoals hier. De politie doet controle in de steden, maar in de afgelegen gebieden zoals Manali en Gandhipattay is er helaas bijna geen controle. De meeste ouders van onze gesponsorde kinderen zijn mensen die geen vaste job hebben en dagelijks op zoek gaan naar werkjes. Momenteel is er geen werk, gezien de lockdown, maar toch lopen die mensen nog op straat om eender welk werk te verrichten, want geen werk betekent ook geen geld, en geen geld = geen eten.  Er zijn ook heel wat zieken, die komen aankloppen in de kliniek van de Seva Sisters in Manali, de arme families kunnen deze zorg wel niet betalen en worden gratis geholpen. Maar in het ziekenhuis rijst ook het probleem dat ze geen geld hebben om de nodige medicatie aan te schaffen, terwijl dit nu dringend nodig is. De epidemie bedreigt honderden miljoenen arme Indiërs die niet beschikken over fatsoenlijke huizen, proper water en zeep. Maar ook de lockdown is een humanitaire ramp die opnieuw vooral de allerarmsten treft. Want de sluiting van het openbare leven beroofde in één klap meer dan 100 miljoen dagloners van werk en inkomsten. Voor de ouders van onze gesponsorde kinderen, meestal straatverkopers, schoonmakers, vrachtverplaatsers langs de straten,… betekent geen werk geen eten. Vanuit de steden heeft dit een enorme vluchtelingenstroom op gang gebracht. Honderdduizenden hongerige slumbewoners trekken met de lockdown naar de dorpen op het platteland waar ze ooit vandaan kwamen, in de veronderstelling daar beter af te zijn en eten te vinden. Dat betekent dagenlange verplaatsingen te voet, met kleine kinderen en hun schaarse bezittingen op de rug. De politie probeert de stromen wanhopige vluchtelingen tegen te houden met barricades en stokslagen, uit vrees dat ze het virus naar alle hoeken van het land zullen brengen.    Het is een ware ramp in India, waar ongetwijfeld heel veel slachtoffers zullen vallen. De adviesraad van XAVI-INDIE heeft beslist om een deel van het noodfonds over te maken aan zuster Arasi. Daarmee kan ze enerzijds het nodige aankopen voor de kliniek van Manali en anderzijds rijst bezorgen aan de arme families.  Wil u ook uw steentje bijdragen?U kan geheel vrijblijvend doneren op het rekeningnummer BE75 0688 9199 5051 of BE15 7373 7373 0030 om mee te helpen in de huidige noodsituatie omtrent het Corona-virus. Iedere gift is welkom en fiscaal aftrekbaar vanaf 40€ !

Een reactie achterlaten